Project Assy

Project Assy

Volledige woning in kalkstuc, leempleister, leemverf en natuurverf

Project details

Grote, exclusieve projecten nemen meer tijd, aangezien ook daar alles in detail wordt uitgevoerd en dit geval de ondergrond meer voorbereiding nodig had om tot een perfect eindresultaat te komen. Voor de voorbereidende werken en de verfwerken laat ik me bijstaan door ervaren vakmannen. De kalkstuc, de leemverf met tekening en het haarfijne lakwerk heb ik zelf 100% uitgevoerd om dit volledig naar mijn hand te zetten. 

Hier ben ik begonnen met een zeer ruim kleuradvies en decoratieve input, met een 30-tal op maat gemaakte stalen voor dit project. 

De zeer slechte ondergrond van de muren en plafonds werd eerst secuur op hoger niveau getild.

Daarna werd in iedere ruimte een natuurlijke kalkstuc of kalk/leemverf aangebracht. In 3 ruimtes werd een fijne leempleister aangebracht met een geraffineerd uitzicht.

De plafonds werden geschilderd met een natuurlijke verf, de slaapkamers met een gezonde leemverf. De kalkstuc heb ik naargelang de ruimte ook op een wat andere wijze aangebracht om perfect te matchen met andere materialen en om de juiste sfeer op te roepen. 

Aan de buitenkant werd een 3-laagse traditionele decoratieve natuurzuivere kalei aangebracht en de ceder behandeld met een cederolie. Deze natuurlijke materialen hebben en enorm duurzaam karakter, zeker bij deze goed geventileerde  en gezonde woning.

Project Assy

Project info

Type/stijl: Kalkstuc
Locatie: Locatie
Deel Project: